Evident Life och Cynk ingår partnerskap

Stockholm 2022-05-03

Evident ingår partnerskap med Cynk (Cynk Insurance Financial Service AB). Syftet är att erbjuda livförsäkringar på ett både ett enkelt och prisvärt sätt för kunder till Cynk.

På grund av dagens byråkratiska och krångliga ansökningsprocesser, i kombination med en övertro till samhällets skydd, saknar många svenskar idag en privat livförsäkring. Det nya samarbetet innebär ett helt digitaliserat teckningsförfarande och även en effektiv och säker hantering av försäkringar för dödsbon. ”Evident ser fram emot ett spännande samarbete med Cynk. Cynk är en ny typ av partner för oss genom sitt samarbete med jurist- och begravningsbyråer. Eftersom Cynk jobbar helt digitalt blev setupen extremt enkel och smidig att genomföra från bådas sidor och den ligger helt i linje med vår strategi, säger Christina Lennhede, Marknads och Försäljningschef på Evident.” ”Vi är mycket glada för samarbetet med Evident Life vilket innebär att vi säkerställer svar på våra förfrågningar och ger våra kunder som befinner sig i en svår situation ännu snabbare svar. Innan årsskiftet hoppas vi dessutom digitalisera våra fullmakter med identifiering via BankID som ytterligare kommer effektivisera processen och förenkla för våra kunder. Vi öppnar även upp möjligheten för Cynks kunder att smidigt kunna teckna den livförsäkring man är i behov av” Klas Skoog, COO på Cynk.

Om Cynk Insurance Financial Service AB AB (publ)

Cynk Insurance Financial Service AB är en försäkringsrådgivare med tillstånd från finansinspektionen. Vi erbjuder enklare spar- och försäkringslösningar till mer avancerad finansiell planering som vanligtvis omfattar hela kundens ekonomi för både företag och privatpersoner. Cynk Insurance Financial Service AB ingår som en del i Cynk AB som är experter på Försäkringsinventering för dödsbon och privatpersoner.

Om Evident Life

Evident Life Försäkring AB är ett digitalt försäkringsbolag och utmanare i svenska livförsäkringsbranschen. Evident har tagit bort allt vad blanketter, formulär och krångel heter och erbjuder en digital försäkring på bara några minuter. Evident Life arbetar datadrivet och evidensbaserat med en automatiserad och algoritmstyrd riskbedömning. Bolaget grundades 2019 och verkar där insurtech möter biotech genom att även erbjuda digitala tjänster för att förebygga skador och jobba proaktivt med kundernas hälsa.

För frågor, kontakta:
Cynk.
Niklas Forsenberg
CEO
Tel. 0761101255
niklas.forsenberg@cynk.se

Evident Life
Christina Lennhede
Marknads och Försäljningschef
Tel. 072-546 20 78